Muschiulet de miel impanat

Ca o varianta usoara si rapid de facut pentru masa de Paste, puteti opta pentru acest minunat muschiulet de miel, impanat cu mirodenii.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 400 gr muschiulet de miel;
  • 100 gr slanina;
  • 150 gr bacon;
  • 20 gr sare fina;
  • 100 gr ulei de masline;
  • 2 gr piper;
  • o capatana de usturoi;
  • doua crengute de cimbru;
  • o lingurita menta;
  • Pentru sos:
  • 100 gr de unt;
  • 800 gr de smantana;
  • 50 gr zeama de lamaie;
  • sare dupa gust.

Mod de preparare

Mod de preparare:
Muschiuletul se spala, se curata de firicelele de grasime si se impaneaza cu slanina si usturoi. Se adauga piperul macinat si menta tocata, apoi se impacheteaza in felii de bacon. Carnea se aseaza pe tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si se stropesc cu cateva linguri de ulei de masline, un pahar de vin alb, apoi tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul bine incins pentru cca 25 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca. In acest timp se prepara sosul astfel: se pune untul intr-un vas adanc si se lasa sa se topeasca la foc mic; peste untul topit se adauga smantana, sarea dupa gust si zeama de lamaie, amestecand continuul pana cand compozitia devine cremoasa.


Muschiuletul de miel se serveste cu sosul de unt si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide