Muschiulet de porc in crusta de bacon

Cine spune ca nu poti prepara o reteta a-la-chef chiar la tine in bucatarie? Chef Cezar Munteanu iti explica pas cu pas reteta de muschi de porc in crusta servit alaturi de sos si mamaliga.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Muschiulet de porc in crusta de bacon

Ingrediente

  • Ingrediente (4 portii)
  • 500 g muschiulet de porc
  • 20 g usturoi
  • 100 g bacon
  • 35 ml ulei de masline aromatizat cu cimbru
  • 400 ml supa de pasare
  • 50 g smantana lichida
  • 150 g malai
  • 20 g blue cheese
  • 25 g branza de capra
  • 20 g parmezan
  • 50 ml vin licoros
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cine spune ca nu poti prepara o reteta a-la-chef chiar la tine in bucatarie? Chef Cezar Munteanu iti explica pas cu pas ce ai de facut, in reteta prezentata mai jos. Si iti mai spunem un secret: alege muschiuletul de porc din Carmangeriile Selgros, atent portionat de macelari iscusiti, din carne de cea mai buna calitate. Cu siguranta vei avea un rezultat pe masura unui restaurant de cinci stele.

Mod de preparare

Usturoiul se taie sferturi si se introduce in muschiulet. Acesta se ruleaza in bacon si se rumeneste in putin ulei de masline aromatizat, se aseaza intr-o alta tava, dupa care se introduce la cuptor, la 200o C, pentru 10 minute.

In aceeasi tigaie se prepara sosul, punand la fiert vinul licoros, jiul de la coacere si putina supa. Fierberea continua pana cand sosul capata consistenta.

Intre timp se prepara garnitura:

Se pune la fiert supa. In momentul in care fierbe, se adauga in ploaie malaiul. Cand incepe sa prinda consistenta se adauga smantana lichida si branzeturile. Cand este fiert malaiul, se da la o parte. Se serveste fierbinte cu felii de muschi si sosul preparat.

Selgros si Chef Cezar Munteanu iti ureaza spor la gatit si pofta buna!


Muschiuletul de porc se serveste alaturi de mamaliga calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide