Muschiulet de porc in foietaj

Muschiuletul de porc in foietaj servit alaturi de un piure de pastarnac este o masa delicioasa, un gust rafinat potrivit pentru o masa de sarbatoare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Muschiulet de porc in foietaj

Ingrediente

  • Ingrediente (10 portii)
  • 1.350 kg muschiulet de porc
  • 250 g foietaj
  • 200 g ciuperci salbatice mixte
  • 100 g ceapa echalote
  • 10 g ierburi aromate (cimbru
  • salvie
  • rozmarin)
  • 75 g ulei de masline
  • 400 g piure de pastarnac preparat
  • 10 g sare
  • 1 ou

Mod de preparare

Pentru retete savuroase, alege cu incredere carnea proaspata si de calitate din Carmangeriile Selgros. In raionul dedicat, prezent in fiecare dintre cele 19 magazine Selgros din tara, gasesti cea mai proaspata carne de porc, vita, pui si oaie, preparate proaspete, afumate sau rotisate. Macelarii Selgros pregatesc zilnic o gama larga de produse din carne, potrivite cu orice meniu, fie el simplu sau sofisticat. Incearca urmatoarea reteta propusa de Chef Cezar Munteanu.

Mod de preparare:

Aluatul se dezgheata la frigider. Ciupercile se taie cuburi si se soteaza impreuna cu echalote, taiat brunoise, in putin ulei de masline. Muschiuletul de porc se curata de pielite si se frige in ulei aromatizat cu ierburi aromate, rumenindu-se pe toate suprafetele. Se lasa 5 minute sa se scurga de sange si sa se raceasca. Se aseaza pe foietaj amestecul sotat de ciuperci si deasupra muschiul rumenit. Se aduna marginile aluatului strans in jurul muschiului, infasurandu-l. Se apasa bine marginile pentru a se lipi. Se taie excesul de aluat pe masura ce se inveleste muschiul. Din aceste resturi se face un model decorativ pe suprafata aluatului. Se unge cu ou batut. Se inteapa in citeva locuri pentru a permite aburilor sa iasa. Se coace aproximativ 15 - 20 minute la 195C. Se serveste cu piure de pastarnac.

Selgros si Chef Cezar Munteanu iti ureaza spor la gatit si pofta buna!


Muschiuletul de porc in foietaj se serveste cald alaturi de piureul de pastarnac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Salata de ardei iuti cu ceapa in otet
Bucataras.RO

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet

Sunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos