Osobuco milanez

Pentru osobuco milanez carnea se spala, se portioneaza, se opareste si se spala. Morcovii, telina, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie cuburi.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel cu os - 1
  • 5 kg
  • ulei - 100 ml
  • unt - 50 g
  • morcovi - 200 g
  • telina radacina - 150 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • rosii - 500 g
  • orez - 200 g
  • apa - 1
  • 2 l
  • suc de rosii - 250 ml
  • cascaval - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • 1 cub MAGGI de vita
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru osobuco milanez carnea se spala, se portioneaza, se opareste si se spala. Morcovii, telina, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie cuburi. Rosiile se spala; 250 g se taie jumatati, iar restul se taie sferturi. Orezul se alege de impuritati si se spala. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Bucatile de carne se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa. Se adauga cca 500 ml apa, cubul MAGGI si se fierb pana ce lichidul scade. Morcovii, telina si patrunjelul radacina se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga impreuna cu rosiile taiate si sucul de rosii peste bucatile de carne. Se continua fierberea. Cu 10 minute inainte de sfarsitul fierberii se adauga rosiile taiate jumatati, apoi vinul. Orezul se inabusa in unt, se adauga restul de apa si se introduc la cuptor intr-un vas acoperit timp de 20 minute.

Osobuco milanez se serveste cald, cu garnitura de pilaf, cu patrunjel verde deasupra si cascaval.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc