Ostropel cu carne de porc

Pentru ostropel cu carne de porc carnea se spala, se portioneaza, se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • piept de porc - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • faina - 50 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • cartofi - 1 kg
  • usturoi - 25 g
  • otet - 5 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ostropel cu carne de porc carnea se spala, se portioneaza, se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Usturoiul se curata si se taie marunt. Carnea se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Separat, se inabusa in 50 g untura sau ulei, morcovii, ceapa si se adauga faina dizolvata in apa rece, pasta de tomate; se completeaza cu cca 500 ml apa fiarta si se continua fierberea 10 minute. Sosul format se paseaza peste carne; se adauga sare, piper, usturoi, otet si se mai fierb cca 15 minute.

Ostropelul cu carne de porc se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori