Ostropelul il fac in general in ceaun de-ala de la bunica. Asa ca am pus ceaunul la incins pe aragaz, am taiat spatele de pui in doua, am spalat buca
Ostropelul il fac in general in ceaun de-ala de la bunica.
Asa ca am pus ceaunul la incins pe aragaz, am taiat spatele de pui in doua, am spalat bucatile de carne si le-am tamponat cu un servet absorbant, sa nu aiba apa.
Am pus in ceaun 1 lingura de ulei si am pus la prajit bucatile de carne.
Cand carnea s-a patruns un pic, am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba la foc mic.
Intre timp am taiat feliute usturoiul si ciupercile.
Am lasat carnea sa dea ceva clocote, dupa care am pus la fiert si usturoiul
Am mai lasat sa fiarba pana carnea era aproape gata, am adaugat si ciupercile si am lasat totul in continuare la foc mic.
Dupa ce s-au fiert si ciupercile, eu am mai pus si o lingura de smantana frecata intai cu zeama din ceaun.
Am tocat rapid niste marar verde, am pus 3/4 din el in ceaun sa mai dea un clocot, am potrivit de sare si piper si gata.
Se serveste cald, cu muraturi asortate. Reteta Ostropel de pui cu ciuperci a fost propusa de droopina pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de pui gasiti aici:
Pui cu ananas,
Piept de pui umplut cu rizotto ,
Papricas de pui cu smantana
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii