Pentru ostropel de rata cu usturoi si dafin se curata si se spala rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina grasime sau ulei.
Pentru ostropel de rata cu usturoi si dafin se curata si se spala rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina grasime sau ulei. Se lasa sa se rumeneasca, adaugind cite putina apa. Se taie cepele felii subtiri si se amesteca cu putina unsoare sau ulei si cu jumatatea de lingura de faina. Se stinge cu putina apa sau zeama de carne. Se adauga apoi o lingura de bulion, usturoiul, piperul, sarea, frunza de dafin. Se toarna sosul peste carne, se lasa sa fiarba pana ce rata e destul de frageda. Cand e aproape gata, se adauga otetul si se mai lasa sa dea un clocot. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut. In acelasi mod se prepara si ostropelul de gisca sau de gaina.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii