Ostropel din rata

Ostropelul din rata este o mancare cu carne si legume delicioasa. O rata curatata si portionata o calim in 2 linguri de untura. Adaugam 2 cepe tocate si calite, 2 morcovi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O rata
  • 2 linguri de untura
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • un patrunjel
  • 4 rosii
  • o maciulie de usturoi
  • foi de dafin
  • sare
  • piper si
  • un pahar de vin alb.

Mod de preparare

Ostropelul din rata este o mancare cu carne si legume delicioasa. O rata curatata si portionata o calim in 2 linguri de untura. Adaugam 2 cepe tocate si calite, 2 morcovi taiati julien si caliti, un patrunjel taiat rondele si calit, 4 rosii tocate marunt, o maciulie de usturoi curatat si tocat marunt, foi de dafin, sare, piper si un pahar de vin alb.
Zarzavatul il calim separat, dupa care ungem tava cu ulei si punem un pat din zarzavat, adaugam mirodeniile, punem bucatile de rata peste patul din zarzavat, acoperim tava cu folie de staniol si dam la cuptor timp de 40 de minute. Daca nu avem rosii, putem inlocui cu doua linguri de pasta de tomate si o cana de apa.


Ostropelul din rata este foarte bun si se serveste imediat ce a fost scos de la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci