Reteta de papricas de pui este foarte usor de preparat, si poate fi servita langa diverse garnituri. Pentru papricas ardelenesc de pui delicios cu smantana se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc.
Pentru papricas ardelenesc de pui delicios cu smantana se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura). Cand devine albicioasa, se adauga boia si ½ legatura din patrunjelul spalat si taiat. Se pune puiul, transat bucati si spalat, se lasa sa se inabuse sub capac cateva minute( aprox.10 min.). Se toarna apa fierbinte peste carne, cit sa o acopere, se sareaza si pipareaza. Cand e fiarta carnea, se face un sos din faina cu apa, si se toarna peste carne, se dau doua-trei clocote. Inainte de a se lua de pe foc, se toarna smantana si restul de patrunjel, amestecandu-se usor.
Papricasul se serveste cu mamaliguta calda si branza proaspata sau cu paste.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii