Papricas din carne de porc cu galuste

Pentru papricas din carne de porc cu galuste carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se scurge de apa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Papricas din carne de porc cu galuste

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 400 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • boia de ardei dulce - 3 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru galuste :
  • ulei - 50 ml
  • faina - 150 g
  • oua - 1 bucata
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru papricas din carne de porc cu galuste carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se scurge de apa. Patrunjelul verde se spala, se curata si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Bucatile de carne si ceapa se inabusa in 100 g untura sau ulei si 100 ml apa. Cand carnea este inabusita pe jumatate, se adauga boia de ardei, pasta de tomate, piper, sare si apa necesara fierberii. Se fierb in continuare 20 minute. Galustele se prepara astfel: intr-un vas se fierbe 100 ml ulei, 300 ml apa si sare. Se adauga faina in bloc, se amesteca pentru a nu se forma aglomerari. Compozitia se lasa sa se tempereze, adaugandu-se ouale unul cate unul; se amesteca continuu. Se adauga patrunjelul verde si piperul. Din aceasta compozitie se ia cu lingurita si se formeaza galuste, care se fierb in apa clocotita cu sare. Galustele se pot adauga in sosul cu carne, sau se pot servi langa sos.

Papricasul din carne de porc cu galuste se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata