Perisoare cu carne de vita si porc cu verdeata

Pentru perisoare cu carne de vita si porc cu verdeata ceapa se curata, se spala, se taie felii si se inabusa in untura. Mararul si patrunjelul verde se spala.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 150 g
  • carne de porc - 150 g
  • ceapa - 100 g
  • paine alba - 175 g
  • oua - 1 bucata
  • smantana - 100 g
  • untura - 50 g
  • sos brun - 600 g
  • vin alb - 25 ml
  • tarhon verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • marar verde - 1 legatura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru perisoare cu carne de vita si porc cu verdeata ceapa se curata, se spala, se taie felii si se inabusa in untura. Mararul si patrunjelul verde se spala; jumatate se taie marunt, restul se taie mare. Tarhonul se spala, se taie mai mare si se opareste. Painea se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa si painea. Oul se spala sub jet de apa rece. Carnea tocata se amesteca cu ou, jumatate din marar, patrunjel taiat marunt si sare. Compozitia obtinuta se imparte in bucati si se formeaza perisoare care se rotunjesc si se trec prin restul de marar si patrunjel verde taiat marunt. Perisoarele obtinute se fierb in sosul brun cca 15 minute, la foc moderat. in timpul fierberii se mai adauga apa fiarta. 5 minute inainte de sfarsitul fierberii s toarna vinul si se presara tarhon, patrunjel si marar (se taie mai mare).

Perisoarele cu carne de vita si porc cu verdeata se serveste cald, cu iaurt deasupra.


 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Briose cu cirese

Briose cu cirese

Retete dietetice

Briose cu cirese
Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu visine
3
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Ghiveci din legume si orez
4
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez
Oua umplute cu legume si cascaval Delaco
5
Romania

Oua umplute cu legume si cascaval Delaco

Azi iti aratam o reteta ingenioasa de aperitive oua umplute cu cascaval si legume. Un aperitiv delicios.

Oua umplute cu legume si cascaval Delaco