Piept de curcan cu cascaval

Carnea se curata, se taie felii si se bate cu ciocanul de carne. Se tapeteaza carnea cu atata sare, usturoi zdrobit si lapte, cat cuprinde. Se pune in

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g piept de curcan
  • 3 dl lapte
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • 2 dkg unt
  • 250 g cascaval ras (din care jumatate cascaval afumat)
  • faina
  • 3 oua
  • 2 dl smantana

Mod de preparare

Carnea se curata, se taie felii si se bate cu ciocanul de carne. Se tapeteaza carnea cu atata sare, usturoi zdrobit si lapte, cat cuprinde. Se pune intr-un vas acoperit la frigider pentru o noapte. A doua zi se aseaza intr-un vas pentru cuptor, pe care l-am uns cu unt, o treime din cascavalul ras. Feliile de carne se scurg bine, apoi se dau prin faina si prin ou batut si se aseaza in vasul cu cascaval. Se presara a doua treime din cascaval si se pune inca un strat de carne. Ultima treime de cascaval se presara deasupra. Oul batut ramas se amesteca cu smantana si se intinde peste compozitia din vas. Se acopera cu folie de aluminiu si se coace in cuptorul fierbinte 45 minute. Cand e gata se ia foia si se rumeneste.
Alte retete mancare recomandate

Ciuperci umplute

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid
Bucataras.RO

Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid

La cererea fiicei mele am facut acest desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid. Mi-a zis ca nu a mancat...

Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise