Piept de curcan in foietaj

Se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime, apoi se decupeaza din ea forme rotunde de circa 10 cm. Se decupeaza jumatate din rondele, la mijloc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr aluat pentru foietaj
  • 400 gr piept de curcan
  • 200 gr gorgonzola
  • 100 gr unt
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime, apoi se decupeaza din ea forme rotunde de circa 10 cm. Se decupeaza jumatate din rondele, la mijloc. Se pune peste fiecare rondea intreaga de aluat, un inel de aluat, dupa care se preseaza usor cu podul palmei. Se pun apoi la copt, intr-o tava, in cuptorul cald, circa 15-20 de minute. Separat, se taie pieptul de curcan in cubulete si se calesc in 50 gr unt, pana se rumenes usor. Se adauga usturoiul tocat marunt, sare si piper. Se topeste in alta tigaie untul, se adauga faina, dupa care se stinge cu laptele si vinul alb. Se amesteca continuu, pana la ingrosare compozitia. Se adauga in sosul de faina branza gorgonzola, frecata cu galbenusurile, dupa care se potriveste de sare si piper. Se lasa la fiert inc aun minut, apoi se adauga bucatile de piept de curcan. Se acopera totul cu un capac si se fierbe 2-3 minute, la foc mic. Se scoate aluatul din cuptor, dupa ce s-a rumenit si se pune in interiorul fiecarei forme cate 2-3 lingurite din amestecul de carne/ Se pune din nou tava in cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.


Mancarea se serveste calda, cu putin sos de faina si gorgonzola turnata deasupra.

Alte retete culinare:

Tocanita de pui Friptura de vita la cuptor Placinta cu carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori