Piept de curcan umplut cu castane

1.Painea se inmoaie in lapte, se scurge si se amesteca cu pireul de castane, ardeiul rosu taiat cubulete si oul batut.Se incorporeaza coniacul, nucso

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o felie de paine
  • 4 linguri de lapte
  • 200gr.piure de castane(nu dulce)
  • un ardei rosu
  • 2cl. coniac
  • nucsoara
  • sare
  • piper alb
  • 800gr. piept de curcan
  • 4 linguri ulei
  • faina
  • un ou
  • Pentru garnitura:400gr. orez(Riceland Paraboiled)
  • 3 linguri ulei
  • kurkuma
  • piper alb proaspat macinat
  • sare
  • 50gr.stafide
  • 2 linguri seminte de pin

Mod de preparare

1.Painea se inmoaie in lapte, se scurge si se amesteca cu pireul de castane, ardeiul rosu taiat cubulete si oul batut.Se incorporeaza coniacul, nucsoara dupa gust, sarea si piperul alb.

2.Se taie pieptul de curcan in asa fel incat sa rezulte o bucata dreptunghiulara, peste care punem o folie si batem cu batatorul de carne .Se sareaza si se pipereaza.Peste se aseaza umplutura de piure de castane, se ruleaza si se prinde cu scobitori sau se leaga cu ata.Rulada se trece prin faina si se frige in ulei fierbinte, pe toate partile.Se scoate din tigaie si se aseaza intr-un vas de jena si se frige in cuptor preincalzit , timp de 40min., la 200*C.

3.Orezul spalat se caleste in ulei fierbinte , se sareaza, pipereaza, se condimenteaza cu kurkuma si se toarna o dubla cantitate de apa si se fierbe, pe foc mic, sub capac.Cand este aprope gata, se adauga stafidele si semintele de pin.

4.Se scoate rulada din cuptor, se scot scobitorile sau ata si se lasa sa se racoreasca, apoi se taie felii.Orezul il punem in forme mici de savarina, pe care le-am umezit in prealabil, si le rasturnam pe un platou ,le ornam cu frunze de patrunjel verde,

langa care asezam feliile din piept de curcan umplute cu castane.Intr-o sosiera, servim un sos de maioneza pe langa acest preparat si un vin rosu sec.
Putem servi si gogosele de cartofi cu acest preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Sos tartar cu patrunjel
1
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
2
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Tarta de post cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Tarta de post cu ciuperci

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...

Tarta de post cu ciuperci
Supa ungureasca de chimen
4
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta