1.Painea se inmoaie in lapte, se scurge si se amesteca cu pireul de castane, ardeiul rosu taiat cubulete si oul batut.Se incorporeaza coniacul, nucso
1.Painea se inmoaie in lapte, se scurge si se amesteca cu pireul de castane, ardeiul rosu taiat cubulete si oul batut.Se incorporeaza coniacul, nucsoara dupa gust, sarea si piperul alb.
2.Se taie pieptul de curcan in asa fel incat sa rezulte o bucata dreptunghiulara, peste care punem o folie si batem cu batatorul de carne .Se sareaza si se pipereaza.Peste se aseaza umplutura de piure de castane, se ruleaza si se prinde cu scobitori sau se leaga cu ata.Rulada se trece prin faina si se frige in ulei fierbinte, pe toate partile.Se scoate din tigaie si se aseaza intr-un vas de jena si se frige in cuptor preincalzit , timp de 40min., la 200*C.
3.Orezul spalat se caleste in ulei fierbinte , se sareaza, pipereaza, se condimenteaza cu kurkuma si se toarna o dubla cantitate de apa si se fierbe, pe foc mic, sub capac.Cand este aprope gata, se adauga stafidele si semintele de pin.
4.Se scoate rulada din cuptor, se scot scobitorile sau ata si se lasa sa se racoreasca, apoi se taie felii.Orezul il punem in forme mici de savarina, pe care le-am umezit in prealabil, si le rasturnam pe un platou ,le ornam cu frunze de patrunjel verde,
langa care asezam feliile din piept de curcan umplute cu castane.Intr-o sosiera, servim un sos de maioneza pe langa acest preparat si un vin rosu sec.
Putem servi si gogosele de cartofi cu acest preparat.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeM-am inspirat dupa reteta lui Timea,a iesit ceva bun.
Gnocchi cu carnati de curcanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii