Piept de gasca cu morcovi

Se cresteaza carnea in forma de romburi, apoi se sareaza si se pipereaza. Se prajesc in unt, pe ambele parti, apoi se asaza pe gratarul cuptorului, cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 piepti de gasca
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei
  • 400 ml vin alb
  • 800 gr morcovi
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Se cresteaza carnea in forma de romburi, apoi se sareaza si se pipereaza. Se prajesc in unt, pe ambele parti, apoi se asaza pe gratarul cuptorului, cu o tava dedesubt, sa se scurga grasimea. Dupa ce s-a copt carnea, se infasoara in folie de aluminiu si se pastreaza la cald, in cuptor. Se scurge grasimea, iar sosul se stinge cu putin vin si se pune la fiert. Se adauga mierea, morcovii si se acopera vasul, lasand sa fiarba inabusit 10 minute. Se inglobeaza untul, apoi se condimenteaza. Se scoate carnea din folie, se taie felii si se serveste cu morcovii si sosul.


Mancarea se serveste calda.
Alte retete culinare:
Tocanita de pui
Ardei umpluti
Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc