Piept de porc cu anason, vin alb, ienibahar, seminte de fenicul

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa
Piept de porc cu anason, vin alb, ienibahar, seminte de fenicul

Ingrediente

  • piept de porc cu sorici – 1 kg
  • anason – 34 stelute
  • fenicul – 1/2 lingura
  • boabe de ienibahar – 45 buc
  • vin alb – 100 ml
  • apa – 300500 ml
  • ulei de masline – 4 linguri
  • sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• taie pieptul de porc triunghiuri pe partea cu soriciul
• maseaza-l bine cu ulei, sare si piper si pune-l in caserola de marinare rapida FoodSaver
• pune boabele de ienibahar, anasonul si feniculul peste
• adauga si vinul alb
• inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15-20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• pune o tava de cuptor pe foc si cand s-a incins rastoarna toate ingriedientele din caserola in aceasta – pune prima data carnea pe partea cu soriciul
• las-o acolo pana ce vinul scade, mai pune putin ulei si da-i culoare pe fiecare parte
• adauga apa peste
• pune tava in cuptorul incins in prealabil la 160⁰C, pentru 2 ore – 2 ore si 30 min.
• daca nu este suficient de frageda, mai las-o alte 15-30 min., pana ce carnea se va desprinde de pe os cu usurinta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide