Piept de pui cu ciuperci prajite

Cele doua feluri de ciuperci se curata, palariile si cozile se taie felii. Untul se incinge, se pun ciupercile la prajit pentru 5 – 6 minute,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 200 g ciuperci de padure
  • 200 g ciuperci champignon
  • 2 linguri unt/margarina
  • O legatura mare de patrunjel verde
  • 4 bucati mai mici de piept de pui
  • Sare
  • piper
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 100 ml vin alb sec
  • Cateva frunze de salata

Mod de preparare

Cele doua feluri de ciuperci se curata, palariile si cozile se taie felii.

Untul se incinge, se pun ciupercile la prajit pentru 5 – 6 minute, fara capac, pe foc iute. Se potriveste gustul cu sare, piper, se ia vasul de pe foc, se amesteca cu patrunjel verde tocat marunt, se tine la cald, sub capac.

Pieptul de pui se dezoseaza, se scoate pielea, se clateste, se zvanta. Se freaca cu sare, piper proaspat macinat, apoi se tavaleste prin faina, se scutura de faina in exces. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pune carnea la foc moderat, fara capac, si se rumeneste pe amandoua partile, cate 5 minute, se toarna vinul si se mai fierbe 5 minute la foc iute.

Se scoate carnea din tigaie, 4 jumatati de piept se lasa intregi, 4 se taie in felii oblice si se aranjeaza pe platou incalzit, in forma l lor initiala. Ciupercile prajite se pun de jur-imprejur, se stropesc cu sosul de pe friptura strecurat, se orneaza cu frunze de salata.

Se pot servi cu urmatoarele garnituri: pireu de cartofi, crochete, polenta (mamaliga), riribizi. Alte retete ciuperci recomandate

Ciulama de ciuperci

Ciuperci smantana

Ciuperci tocanita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide