Cele doua feluri de ciuperci se curata, palariile si cozile se taie felii. Untul se incinge, se pun ciupercile la prajit pentru 5 – 6 minute,
Cele doua feluri de ciuperci se curata, palariile si cozile se taie felii.
Untul se incinge, se pun ciupercile la prajit pentru 5 – 6 minute, fara capac, pe foc iute. Se potriveste gustul cu sare, piper, se ia vasul de pe foc, se amesteca cu patrunjel verde tocat marunt, se tine la cald, sub capac.
Pieptul de pui se dezoseaza, se scoate pielea, se clateste, se zvanta. Se freaca cu sare, piper proaspat macinat, apoi se tavaleste prin faina, se scutura de faina in exces. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pune carnea la foc moderat, fara capac, si se rumeneste pe amandoua partile, cate 5 minute, se toarna vinul si se mai fierbe 5 minute la foc iute.
Se scoate carnea din tigaie, 4 jumatati de piept se lasa intregi, 4 se taie in felii oblice si se aranjeaza pe platou incalzit, in forma l lor initiala. Ciupercile prajite se pun de jur-imprejur, se stropesc cu sosul de pe friptura strecurat, se orneaza cu frunze de salata.
Se pot servi cu urmatoarele garnituri: pireu de cartofi, crochete, polenta (mamaliga), riribizi. Alte retete ciuperci recomandate
Ciulama de ciuperci
Ciuperci smantana
Ciuperci tocanita
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCum va mai ziceam si cu alta ocazie, imi place spanacul mult de tot! De data asta l-am combinat cu nitica urda si i-am...
Spanac cu urda si ouaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii