Piept de pui cu ciuperci prajite

Cele doua feluri de ciuperci se curata, palariile si cozile se taie felii. Untul se incinge, se pun ciupercile la prajit pentru 5 – 6 minute,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 200 g ciuperci de padure
  • 200 g ciuperci champignon
  • 2 linguri unt/margarina
  • O legatura mare de patrunjel verde
  • 4 bucati mai mici de piept de pui
  • Sare
  • piper
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 100 ml vin alb sec
  • Cateva frunze de salata

Mod de preparare

Cele doua feluri de ciuperci se curata, palariile si cozile se taie felii.

Untul se incinge, se pun ciupercile la prajit pentru 5 – 6 minute, fara capac, pe foc iute. Se potriveste gustul cu sare, piper, se ia vasul de pe foc, se amesteca cu patrunjel verde tocat marunt, se tine la cald, sub capac.

Pieptul de pui se dezoseaza, se scoate pielea, se clateste, se zvanta. Se freaca cu sare, piper proaspat macinat, apoi se tavaleste prin faina, se scutura de faina in exces. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pune carnea la foc moderat, fara capac, si se rumeneste pe amandoua partile, cate 5 minute, se toarna vinul si se mai fierbe 5 minute la foc iute.

Se scoate carnea din tigaie, 4 jumatati de piept se lasa intregi, 4 se taie in felii oblice si se aranjeaza pe platou incalzit, in forma l lor initiala. Ciupercile prajite se pun de jur-imprejur, se stropesc cu sosul de pe friptura strecurat, se orneaza cu frunze de salata.

Se pot servi cu urmatoarele garnituri: pireu de cartofi, crochete, polenta (mamaliga), riribizi. Alte retete ciuperci recomandate

Ciulama de ciuperci

Ciuperci smantana

Ciuperci tocanita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci