Piept de pui cu rosii si mozzarella la cuptor

Pieptul de pui cu rosii si mozzarella la cuptor este o mancare delicioasa si usoara, pentru care aveti nevoie doar de o tava de copt :). Pieptul de pui ramane fraged si aromat.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui cu rosii si mozzarella la cuptor

Ingrediente

  • - 50 ml ulei de masline
  • - un catel de usturoi
  • dat pe razatoare
  • - 350 gr rosii cherry sau prunisoare
  • - 1
  • 5 lingurite oregano uscat
  • - un varf de cutit paprika iute
  • - 4 piepti de pui dezosati si dezpielitati (cam 180 gr fiecare)
  • - 300 gr branza Parmigiano-Reggiano
  • rasa
  • - 150 gr mozzarella proaspata
  • taiata felii subtiri
  • - o mana de frunze rupte de patrunjel sau busuioc
  •  

Mod de preparare

Stiu ca sunteti familiarizate cu puiul a la Parmigiana, insa aici va propun un mod simplificat de preparare a acestei retete deosebit de gustoase, pentru care va este necesara doar o tava de copt si ingredientele de mai sus :).

Incingeti cuptorul la 250 grade Celsius (500F). Intr-un castron mic, amestecati uleiul, usturoiul si jumatate de lingurita de sare. Puneti 2 linguri din acest amestec in alt castronel, la care adaugati rosiile, oregano si paprika.

Bateti usor pieptii de pui si ungeti cu restul de ulei amestecat cu usturoi.

Puneti 250 gr parmezan ras pe o farfurie mare si treceti o singura parte din fiecare piept prin branza. Asezati pieptii pe o tava de copt, cu partea data prin branza in sus. Puneti rosiile in aceeasi tava si introduceti-o la cuptor pentru 10 minute.

Scoateti tava, asezati feliile de mozzarella peste pui si dati din nou la cuptor pana se topeste branza.

Puneti rosiile peste pui, presarati parmezanul ramas si patrunjelul, apoi serviti (insotit sau nu de garnitura pe care o doriti).

Reteta de piept de pui cu rosii si mozzarella la cuptor a fost propusa de Guvi pe forum culinar.


Serviti pieptul de pui cu rosii si mozzarella cat inca este cald si mozzarella topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Omletă cu legume coapte în jar
Bucataras.RO

Omletă cu legume coapte în jar

După cum v-am obișnuit, eu gătesc în cantități mari, că doar acasă 3 zmei;) Așa că din legumele coapte în jar am...

Omletă cu legume coapte în jar
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa