Piept de pui estival

Pieptul de puis e taie pe langa os si se impaneaza cu o felie de carne afumata. Se presara cu condimentul de gratar si cu sare. Un vas de Jena se tap

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 bucati piept de pui
  • 4 felii de ceafa (afumata)
  • O portie de condimente pentru gratar
  • 10 felii slanina
  • 2 ardei verzi
  • 150 g orez
  • 4 rosii
  • O conopida mica
  • 50 g unt
  • 20 ml smantana
  • Un praf de boia

Mod de preparare

Pieptul de puis e taie pe langa os si se impaneaza cu o felie de carne afumata. Se presara cu condimentul de gratar si cu sare.

Un vas de Jena se tapeteaza cu feliile subtiri de slanina peste care se pune un rand de ceapa taiata, urmeaza un rand de ardei verzi taiati in rondele, apoi orezul. Se acopera cu rosiile taiate felii, carnea se asaza pe rosii. Spatiile se umplu cu buchetele de conopida. Se presara deasupra untul taiat bucati. Se acopera vasul si se pune in cuptor pana carnea si orezul se inmoaie. Nu se pune apa!

Se scoate capacul vasului de Jena, mancarea se stropeste cu smantana amestecata cu boia. Se pune din nou la cuptor pana absoarbe smantana si se rumeneste.
Alte retete recomandate

Ciorba radauteanaTocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci