Piept de pui in crusta

1. La 3 bucati piept de pui (mari.. sa fi fost vreo 2,5 Kg) eu am pus: -2 ½ linguri cu sare -1 lingura piper -3-4 linguri mari de mustar -250 ml de

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui in crusta

Ingrediente

  • Piept de pui taiat bucati
  • smantana
  • mustar
  • sare
  • piper
  • chili uscat
  • sos de soia
  • foi de dafin
  • usturoi zdrobit (eu am pus si o lingurita cu varf de pudra de usturoi)
  • sos de soia
  • Pentru crusta: oua
  • sare
  • faina
  • condimente si fulgi de porumb sfaramati un pic

Mod de preparare

1. La 3 bucati piept de pui (mari.. sa fi fost vreo 2,5 Kg) eu am pus:

-2 ½ linguri cu sare

-1 lingura piper

-3-4 linguri mari de mustar

-250 ml de smantana groasa

-1 lingura chili uscat zdrobit

-6 linguri sos de soia

-4 catei de usturoi

-4 frunze de dafin (pe care am uitat sa le pun)

2. Se amesteca toate de mai sus, se acopera cu film alimentar si se lasa peste noapte la frigider.

(Tot asa procedati si cu pulpele sau aripile de pui).

Crusta:

1. Se da carnea prin faina, apoi prin ouale batute cu 2-3 linguri de faina fara sa insistati sa desfaceti gogolosii de faina si la urma prin fulgii de porumb maruntiti .

(Asa fac si pestele sau cascavalul pane si crusta sta frumos la locul ei, iese super de fiecare data)

3. Se prajesc in ulei pana se rumenesc frumos si gata, serviti cu ce vreti voi.

Noi am vrut cu saté saus si cartofi pai.

Reteta propusa de Mudjahista.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci