Piept de pui in crusta de cascaval si nuca si orez cu rosii

Piept de pui in crusta de cascaval si nuca si orez cu rosii este o mancare delicioasa. Crusta de cascaval si nuca ce imbraca puiul da o savoare minunata.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Piept de pui in crusta de cascaval si nuca si orez cu rosii

Ingrediente

  • - 1 piept de pui
  • - sare
  • - 250 ml smantana grasa
  • - 1 lingura ketchup
  • - 1 catel usturoi
  • - patrunjel
  • - piper
  • - 50 gr nuca macinata
  • - 1 lingurita zahar
  • - 100 gr cascaval afumat
  • Ingrediente pentru garnitura:
  •  
  • - 1 ceapa
  • - ulei masline
  • - 1 ardei kapia
  • - 1 cana orez
  • - 1 cana pasta de rosii
  • - 2 cani apa
  • - 150 ml vin alb demisec
  • - 2 foi dafin
  • - sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul de pui il spalam si-l taiem astfel incat sa obtinem 4-5 feliute nici prea groase nici prea subtiri. Presaram sare si lasam deoparte 10 minute. In acest timp amestecam smantana, ketchup-ul, usturoiul pisat, patrunjelul tocat, piperul, nuca macinata, zaharul si un praf de sare.

Ungem un vas termorezistent cu unt/ulei de masline, pieptul de pui il ungem cu amestecul de smantana si nuca, asezam feliile de piept de pui in vas, acoperim cu restul de amestec, acoperim vasul cu un capac si dam la cuptorul preincalzit circa 30 minute. Dupa acest timp presaram cascavalul ras si tot acoperit dam vasul la cuptor pentru inca 15 minute.

Pentru garnitura de orez cu rosii procedam astfel:

intr-un vas mai mare incingem uleiul de masline si calim ceapa tocata marunt. Adaugam cubuletele mici de ardei kapia, orezul si amestecand continuu, calim 2-3 minute. Adaugam vinul si cand s-a evaporat putin adaugam pasta de rosii si apa. Condimentam cu sare si piper, punem si foile de dafin, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic circa 20 minute. Nu lasati sa se evapore complet lichidul. Chiar daca mai are putin lichid puteti sa stingeti focul deoarece orezul va absorbi tot lichidul si se va mai umfla.

Pofta buna!

Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours


Pieptul de pui in crusta de cascaval si nuci se servete impreuna cu orezul cu rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici
Bucataras.RO

Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici

Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici De cand ne-am procopsit si noi cu niste diabetici pe la casa omului, am...

Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa