Piept de pui in sos cu acordeoane de cartofi

Se sareaza si pipereaza bucatile de piept de pui. Se pun in uleiul incins si se prajesc bine pe ambele parti, dupa care se sting cu vin alb sec. Dup

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui in sos cu acordeoane de cartofi

Ingrediente

  • 4-5 buc. piept de pui
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana (facultativ)
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper si verdeata dupa gust
  • 500 ml lapte (1
  • 5%)
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 2-3 cartofi/pe portie
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi

Mod de preparare

Se sareaza si pipereaza bucatile de piept de pui. Se pun in uleiul incins si se prajesc bine pe ambele parti, dupa care se sting cu vin alb sec.

Dupa ce scade vinul, scoatem bucatile de carne afara si le pastram calde.

In vasul unde am prajit carnea, adaugam o lingura de faina, amestecam putin, dupa care stingem cu lapte. Condimentam dupa plac cu sare, piper, nucsoara + verdeturi tocate. Adaugam si pasta concentrata de tomate, se amesteca putin dupa care se adauga si smantana (facultativ). Se lasa sa traga un clocot usurel.

Se pun bucatile de piept in sos si se lasa sa traga la foc mic (la 1) inca 10-15 minute.

Acum pregatim garnitura (Acordeoanele din cartofi)

Spalam cartofii (alegem cei cu coaja fina/sau curatati) si ii crestam, dupa care ii punem in folie.

Peste fiecare cartof punem o bucatica de unt, felioare de ceapa, usturoi tocat, vredeata. Sarati si piperati.

I-am impachetat, apoi i-am dat in cuptorul neincalzit la 250 grade C timp de 35-40 minute.
Pieptul de pui in sos se serveste alaturi de 2-3 cartofiori/depinde de marime.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Creier pane
Bucataras.RO

Creier pane

Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste

Creier pane
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa