Piept de pui la gratar cu capsuni

Se toaca pieptul de pui pana cand se obtin bucati groase 1,25 cm. Se presoara sare si piper si se pun intr-o punga de plastic inchisa sau intr-un vas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui la gratar cu capsuni

Ingrediente

  • 4 (170 g) bucati de piept de pui fara pielita si fara oase Sare si piper dupa gust 1 ardei Serrano fara seminte
  • maruntit 1 catel de usturoi maruntit 1 lingurita de chili praf 2 linguri otet de zmeura 1/4 cana cu ulei de masline 2 cani cu capsuni proaspete
  • feliate 2 linguri cu menta proaspata maruntita 2 linguri cu zahar alb 1 ardei serrano maruntit 1/3 cana cu ceapa rosie taiata marunt 2 linguri de otet de zmeura Sare si piper dupa gust 1/4 cana cu smantana acra

Mod de preparare

Se toaca pieptul de pui pana cand se obtin bucati groase 1,25 cm. Se presoara sare si piper si se pun intr-o punga de plastic inchisa sau intr-un vas pentru gatit. Intr-un castron mic se amesteca bine ardeiul serrano, usturoiul, praful de chili si 2 linguri de otet de zmeura. Se adauga apoi uleiul de masline si se amesteca pana cand este incorporat, apoi se toarna marinata peste pieptul de pui, se scoate aerul in exces si se inchide ermetic. Se pune la frigider si se lasa la marinat timp de 2-3 ore. In timp ce puiul se marineaza, se pun capsunile cu menta si zaharul intr-un bol. Se acopera si se lasa la frigider pentru o ora, apoi se adauga ardeiul serrano ramas, ceapa rosie si 2 linguri de otet de zmeura. Se pune sare si piper dupa gust. Se lasa sosul iute sa stea la temperatura camerei timp de 20 minute inainte de a fi servit. Se incalzeste gratarul la o temperatura medie si se unge usor cu ulei. Se scoate puiul de la marinat si se indeparteaza excesul. Restul de marinata se arunca. Se gateste puiul pe gratar pana capata culoarea roz in mijloc si se evapora sucul in care a stat, 3-5 minute pe fiecare parte. Se serveste cu sosul iute de capsuni si cu smantana acra.


Se serveste cald cu garnitura preferata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
5
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Parteneri
Tortellini cu perisoare si sos gongorzola
Bucataras.RO

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

,, Tortellini con polpette e salsa al gongorzola " pe italieneste. Este la moda sa dai denumiri cat mai sofisticate,...

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola