Piept de pui marinat, umplut cu mozzarella

Portii
2
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui marinat, umplut cu mozzarella

Ingrediente

  • piept de pui – 1 piept mare
  • mozzarella gourmet – 4 felii
  • usturoi – 2 catei
  • cimbru – 2 crengute
  • vin rosu demisec – 50 ml
  • ulei de masline – 2 linguri
  • unt – 10 g
  • sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• taie pieptul de pui pe jumatate (pe grosime), apoi fiecare bucata in 2 – ar trebui sa aveti 4 bucati subtiri de piept de pui
• pune bucatile de pui in caserola de marinare rapida FoodSaver, adauga uleiul, sumacul, sarea si piperul
• amesteca bine si inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15-20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• scoate toate bucatile de piept de pui din caserola si pune-le pe un tocator
• aplica o folie de plastic deasupra
• bate-le putin cu ajutorul unui ciocan de carne
• pune pe 2 felii de piept de pui cate 2 felii de mozzarella, apoi inchide-le bine cu celelalte 2 felii de piept de pui
• incinge uleiul intr-o tigaie si adauga usturoiul si cimbrul
• lasa-le acolo cat sa aromatizezi uleiul si apoi scoate-le
• pune pieptul de pui si prajeste-l pana devine auriu pe ambele parti
• stinge cu vinul si lasa-l sa se reduca
• adauga apoi untul si potriveste de sare si piper
• pune apoi tigaia in cuptorul incins in prealabil la 180⁰C pentru cca 5 minute
• savureaza apoi un piept de pui umplut, suculent, al carui gust usor acrisor de la sumac se imbina perfect cu mozzarella din interior.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide