Piept de rata afumat si salata de linte

1. Se curata ceapa si se taie rondele. Se taie nu prea marunt rozmarinul si, impreuna cu foaia de dafin si boabele de ienupar, se pun intr-o cratita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (4portii) 600 gr. piept de rata afumat
  • 1 ceapa
  • 1 ramurica de rozmarin
  • o foaie de dafin
  • 8-10 boabe de ienupar
  • 3-3
  • 5 vin rose
  • Pentru salata: 400 gr. linte
  • sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • o lingura de otet balsamic
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 manunchi de patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de seminte de mustar
  • 3 dl. smantana
  • o lingura de capere din conserva
  • Pentru servit: 200 gr. amestec de salata (se gaseste in magazin)
  • Pentru fript: 3 linguri de ulei

Mod de preparare

1. Se curata ceapa si se taie rondele. Se taie nu prea marunt rozmarinul si, impreuna cu foaia de dafin si boabele de ienupar, se pun intr-o cratita. Se adauga ceapa taiata, vinul. Dam un clocot. Se ia cratita de pe foc si, cand este rece, se pune pieptul de rata afumat, se acopera cu folie de aluminiu si se tine la frigider 12 ore.

2. Lintea se spala, se tine 1-2 ore in apa calduta, se scurge si se pune intr-o cratita. Se acopera cu apa - cantitate dubla fata de linte - si se fierbe pe foc mare.

3. Uleiul de masline se amesteca bine cu otetul balsamic, sucul de lamaie si sare. Condimentam cu usturoiul bine zdrobit si patrunjelul verde fin tocat. Adaugam smantana, semintele de mustar si caperele.

4. Lintea fiarta si scursa se pune in acest sos si se amesteca bine.

5. Se scoate pieptul de rata din bait, se feliaza, (cca. 3 mm. grosime) si se frige rapid, pe ambele parti, cca. 1 minut. Sa avem grija sa nu le frigem mult pentru ca se intareste carnea.
Pe un platou mare se aseaza salata asortata, peste punem lintea, apoi asezam feliile de carne. Ornam cu felii de rosii, frunzulite de rozmarin si frunze de patrunjel verde. Un vin rosu merge excelent cu acest preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Desert prajitura delicioasa zmeura
Bucataras.RO

Desert prajitura delicioasa zmeura

Este sezonul ei.....doar ca ploaia de azi nu m-a lasat sa ma duc sa culeg, asa ca am umblat la ultima rezerva pe care o aveam...

Desert prajitura delicioasa zmeura
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa