Piept de rata cu sos Worchester si sparanghel alb

• introduceti pieptul de rata si sosul Worchester in caserola de marinare rapida FoodSaver si porniti programul de marinare

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Piept de rata cu sos Worchester si sparanghel alb

Ingrediente

  • piept de rata 180200 g
  • sos Worchester
  • sparanghel alb - 100 g
  • unt 15 g
  • usturoi - 1 catel
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare


• introduceti pieptul de rata si sosul Worchester in caserola de marinare rapida FoodSaver si porniti programul de marinare pentru 10 minute. Acesta va porni un procedeu de deschidere si inchidere a porilor carnii, timp in care sosul Worchester va fi absorbit in carne. Este o metoda mai rapida de a marina carnea, dandu-i un plus de gust. Pentru o textura mai frageda, puteti sa o lasati peste noapte in casoleta in care a fost sosul initial. 
• vidati punga cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver si introduceti-o apoi in aparatul de gatire in vid SousVide Supreme, la cca 75 de minute, la 63 – 63.5 ⁰C pentru a fi perfect medium, iar daca este mai mare, in functie de dimensiunea sa, puteti sa o lasati intre 75 si 90 de minute
• taiati terminatia lemnoasa a sparanghelului si curatati-l cu ajutorul unui cutit economic – nu este nevoie sa curatati mult, ci doar primul strat de invelis (o data pe fiecare parte), pastrandu-i varful intact
• puneti apa cu sare la incins intr-o oala mica
• in momentul in care acea apa s-a incins foarte bine si este aproape de a fierbe, puneti sparanghelul inauntru pentru cateva minute
• pregatiti un bol cu gheata pentru a-i da soc termic (scoateti sparanghelul in bolul cu gheata pentru a-i mentine culoarea vie)
• optional, il puteti sota in unt impreuna cu catelul de usturoi, sarea si piperul dupa gust
• dupa ce scoateti carnea din aparatul de gatire in vid SousVide Supreme, lasati-o la odihnit 15 minute
• faceti striatii in forma de romb pe partea cu grasimea, si dati-i culoare in tigaie, pana se va rumeni putin pe fiecare parte
• se serveste medium.

Pofta buna!

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide