Piftie cu ciuperci

Curatati, spalati si opariti picioarele de porc, dupa care puneti-le la fiert intr-un vas mai mare, cu 5 litri de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 picioare de porc
  • 500 g ciuperci
  • 6-8 catei mari de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 oua
  • sare
  • 4-5 foi de gelatina

Mod de preparare

Curatati, spalati si opariti picioarele de porc, dupa care puneti-le la fiert intr-un vas mai mare, cu 5 litri de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, micsorati focul si cu o spumiera adunati cu grija spuma.

Adaugati morcovii intregi si lasati vasul sa clocoteasca la

foc domol pana cand lichidul scade suficient, iar carnea se desprinde de pe oase.

Pasati usturoiul (prin aparatul special), puneti-l intr-o strecuratoare deasa peste un strat simplu de tifon. Adaugati in lichid gelatina topita, apoi vanturati-l prin strecuratoarea cu usturoi cat timp este cald.

Separat, curatati, spalati ciupercile si puneti-le la fiert intr-un vas cu 1/4 l de apa pana cand aceasta aproape s-a evaporat.

Ungeti cu foarte putin ulei cateva castroane ori forme diferite, puneti in acestea felii de morcov, ciuperci si carnea foarte bine fiarta si turnati lichidul, acoperind bine totul.

Dati piftia la rece sa se inchege si cand o aduceti la masa, rasturnati fiecare portie pe platou.

Daca v-a ramas gelatina inchegata (aspic), tocati-o fin si decorati platoul, inviorati platoul cu frunze de patrunjel verde.
Pofta buna!

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciuperci cuptor

ciuperci umplute

ciulama de ciuperci

piept de pui ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Tort cu nuci si mere caramelizate
1
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
2
Aluaturi

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Ciorba cu carne de porc
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Afla prin intermediul acestei retete ce bait trebuie sa pregatesti pentru fiecare tip de carne de vanat si cat trebuie sa...

Bait pentru carne de vanat
Biscuiti prajiti
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti prajiti

Desertul copilariei!

Biscuiti prajiti
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

Am zis sa-i fac, ca trece toamna cu toate bunatatile ei si eu nu am apucat sa-i gatesc macar odata...sunt satiosi si satura...

Ardei umpluti
Cartofi la cuptor
Gustos.RO

Cartofi la cuptor

Reteta de cartofi la cuptor. Cartofi la cuptor cu ulei de masline, sare, piper, condimente si ierburi aromatice. Reteta...

Cartofi la cuptor
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran