Piftie de porc

Carnea bine spalata, se pune la fiart impreuna cu o ceapa curatata si taiata in doua. Se lasa la fiert pe foc mic. Se curata spuma, dupa care se adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne macra
  • 1 jumatate cap de porc
  • 4 picioare de porc
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • boabe de piper
  • 1 ceapa
  • 10 catei de usturoi pisati
  • facultativ lamaie

Mod de preparare

Carnea bine spalata, se pune la fiart impreuna cu o ceapa curatata si taiata in doua. Se lasa la fiert pe foc mic. Se curata spuma, dupa care se adauga piperul, foaia de dafin, sarea si se lasa din nou la fiert. Cand carnea incepe sa se desfaca de pe oase, iar zeama a scazut, se strecoara, se scoate carnea de pe oase si se taie frumos bucati. Se asaza apoi in diferite forme sau in farfurii, iar zeama limpede se amesteca cu usturoiul si se toarna strecurat din nou peste carne. Formele se dau la frigider.


Piftia se serveste cu putina lamaie stoarsa deasupra.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Ardei umpluti

Sarmale de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori