Plachie de pui

Plachie de pui este o reteta cu carne de pui delicioasa. Este o mancare usoara potrivita atat pentru pranz cat si pentru cina, o reteta cu carne de pui satioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Plachie de pui

Ingrediente

  • 8 ciocanele de pui
  • 3 cepe
  • 2 ardei capia
  • 400 g rosii (conserva )
  • 100 ml ulei
  • doua linguri faina
  • o frunza de dafin
  • piper negru boabe si macinat
  • frunze oregano
  • un catel usturoi
  • 100 ml vin rosu
  • sare

Mod de preparare

Ciocanelele le spalam, apoi le uscam cu un prosop de hartie.
Le condimentam cu sare si piper macinat, le trecem prin faina si le prajim usor in ulei.
Dupa ce le-am prajit ,le scoatem pe o farfurie si le tinem la cald.
Ceapa si ardeiul se taie julienne, apoi se calesc intr-o craticioara cu putin ulei ramas de la prajeala ciocanelelelor.
Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam rosiile din conserva, dafinul, oregano, usturoiul zdrobit si cateva boabe de piper, stingem cu vin si dam gust cu sare si un praf de piper macinat..
Cand a scazut putin,peste stratul de legume asezam bucatile de carne si introducem la cuptor cca 25 minute.

Ma intereseaza butoanele Stew si Keep Warm ale noului Philips Multicooker, mancarea va fi gatita mai repede fara scoaterea carnii din vas si totodata va fi pastrata calda, dupa gatire !


Plachia de pui se serveste calda.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci