Placinta de pui cu legume la oala este o reteta culinara de mancare deosebita, usor de facut, cu multe legume, ce va fi pe placul intregii familii.
In primul rand se prepara aluatul:
Pune faina si arpagicul intr-un bol. Adauga untul rece taiat cubulete si amesteca cu varful degetelor pana obtii niste faramituri. Adauga branza si amesteca in continuare. Intr-un alt bol mixeaza ouale cu 5 linguri de smantana. Adauga amestecul de oua peste cel de faina, putin pe rand, amestecand cu o furculita pana cand aluatul se leaga. Adauga si cealalta lingura de smantana daca e necesar. Impacheteaza aluatul in folie alimentara si da-l la frigider.
Pune untul si uleiul impreuna intr-o tigaie, la foc mediu, adauga pieptul de pui si soteaza-l pana cand isi schimba culoarea, nu trebuie gatit de tot. Scoate-l apoi si pune-l deoparte intr-un bol. In aceeasi tigaie soteaza morcovii, telina si ciupercile pentru 5 minute. Scoate si legumele si pune-le deoparte, apoi adauga in acest bol si ceapa tocata si mazarea si amesteca.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Aseaza amestecul de pui si legume in forme individuale sau intr-o oala mare, unsa cu putin unt. Scoate aluatu-l din frigider intinde-l intr-un cerc cu diametrul putin mai mare decat oala in care ai pus puiul.
Aseaza capacul deasupra vasului si apasa bine cu degetele pe margine. Taie aluatul in exces si foloseste mainile sau furculita sa faci o bordura decorativa.
Din marginile care ti-au ramas poti sa tai diferite forme decorative pe care sa le asezi deasupra capacului de aluat. Unge aluatul cu ou batut, si fa 3 crestaturi cu un cutit in mijlocul capacului.
Da la cuptor pentru 25-30 de minute pana cand aluatul este auriu.
Serveste placinta cu pui si legume la oala cu sos de smantana.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...
Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii