Pentru porc chinezesc cu orez cu ou carnea se taie fasii de 3-4 cm si se rumeneste in putin ulei, apoi se scoate pe o farfurie deoparte.
Pentru porc chinezesc cu orez cu ou carnea se taie fasii de 3-4 cm si se rumeneste in putin ulei, apoi se scoate pe o farfurie deoparte.
Ardeiul se taie fasii lungi, ardeiul iute rondele, morcovul la fel rondele, ceapa se toaca marunt, iar prazul rondele, inclusiv foile. Se calesc cateva minute in uleiul ramas de la carne, dupa care se adauga carnea din nou, sosul de soia si sosul chili. De preferat a se utiliza un wok. Nu se pune sare, intrucat sosul de soia este sarat in general.
Legumele impreuna cu carnea nu se lasa pe foc mai mult de 5 minute.
Orezul se prepara asa: Se pune la fiert cu apa si sare (la o cana de orez, 2 cani de apa). Intre timp batem 2 oua bine, cu sare si le punem intr-o tigaie cu putin ulei incins, amestecand repede si continuu cu o furculita astfel incat sa se faca fasii mici; daca nu sunt faramitate bine, se mai piseaza cu furculita. Se adauga orezul fiert si se amesteca energic 2-3 minute.
Orezul cu ou se serveste impreuna cu porcul chinezesc cu legume.
Pofta buna!
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateAceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.
IslereSe pune intr-un ceainic esenta de ceai si se toarna peste apa clocotita. Se lasa cateva minute ca sa se faca infuzia, dupa...
Ceai cu lamaieUn gust dulce pikant ne-au cucerit pe deplin, iar faptul ca se lucreaza asa de usor cu foile de orez pe mine m-a incantat si...
Pachetele de primavara cu foi de orezPentru retete dietetice! E prima data cand am incercat reteta si mi-a placut! Cred ca merita incercata !
Furnici in copacCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanAm gasit aceasta reteta pe blogul Laurei Adamache (multumesc mult pentru reteta) si m-a cucerit definitiv . Pozele spuneau...
Prajitura cu cirese si crema de branzaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii