Pui brazilian

Puiul se taie in patru. Se striveste usturoiul, se amesteca cu coriandrul, zeama de lamaie si chili pudra. Bucatile de pui se asaza in castron si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui de 1
  • 5 kg
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri coriandru macinat
  • Zeama de lamaie
  • Chili
  • 1 lingura de miere
  • 100 g nuci caju
  • 2 linguri coriandru macinat
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte de cocos (sau 100 g nuci de cocos rase oparite cu 100 ml apa
  • strecurate)
  • Zeama unei lamai
  • 200 ml supa de gaina (cub)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 ardei iute (chili)
  • 1 ceapa mica
  • 200 ciuperci champignon
  • 200 g rosii
  • 200 g porumb de lapte pitic
  • 1 l lapte de cocos

Mod de preparare

Puiul se taie in patru. Se striveste usturoiul, se amesteca cu coriandrul, zeama de lamaie si chili pudra.

Bucatile de pui se asaza in castron si se freaca cu sosul marinat, se lasa la odihna cel putin 4 ore, se intorc din cand in cand. Se incalzeste cuptorul la 175°C. Bucatile de carne se curata de condimente si se ung cu miere. Tava se introduce in cuptor pe gratarul din mijloc, se frige 30 – 40 de minute.

Pana se frige carnea, nucile caju, coriandrul, zaharul, laptele de cocos si zeama de lamaie se mixeaza. Se adauga supa de carne incalzita. Se zdrobeste usturoiul, se spala patrunjelul, se taie marunt si se adauga la sos. Ardeiul iute se taie in rondele si se presara la servire pe farfuriile cu mancare.

Pentru garnitura asortata, se taie ceapa marunt, ciupercile, felii, la fel si rosiile.. Ceapa se caleste in tigaie in lapte de cocos incalzit. Se adauga ciupercile si porumbul de lapte pitic, se continua inca 4 minute.

La sfarsit, se adauga rosiile felii, se dau in clocot cu celelalte ingrediente. Bucatile de carne se asaza in farfurii cu sos de jur-imprejur, iar garnitura alaturi, aranjata estetic. Se orneaza cu rondele de lamai.
Alte mancaruri recomandate

Friptura de vita la cuptor

Vinete cu maioneza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Desert foi cu crema de vanilie si jeleu de afine
Bucataras.RO

Desert foi cu crema de vanilie si jeleu de afine

"Retete festive de iarna" Prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii imi plac la nebunie, inca de cand eram doar o...

Desert foi cu crema de vanilie si jeleu de afine
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa