Pui ca la Bitina

Curata puiul de tulei, parleste-l la flacara aragazului, pe toate partile si spala-l cu apa rece. Sterge-l cu un servet de bucatarie, apoi unge-l pes

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui (circa 1
  • 5kg.)
  • 1 telina medie
  • 2 cepe potrivite
  • 4 cartofi
  • 1 conopida medie
  • 2 linguri untura
  • 1 leg. funze de menta
  • 1 leg patrunjel
  • 1 leg. tarhon
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 300ml ulei
  • 1 lingur` cimbru uscat si maruntit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curata puiul de tulei, parleste-l la flacara aragazului, pe toate partile si spala-l cu apa rece.

Sterge-l cu un servet de bucatarie, apoi unge-l peste tot, pe dinafara, cu un amestec facut din untura, cimbru, ghimbir, o lingurita de sare si o lingurita de piper.

Spala verdeata si, nescursa de apa, pune-o in interiorul puiului, apoi introdu tot in interiorul puiului, presand verdeata, o sticla, de 250ml de suc, umpluta cu apa.

Pune puiul astfel pregatit intr-o oala mai mare, pentru ca de jur imprejurul lui sa ramana un spatiu de circa 6-7 cm. Curata legumele, spala-le, si taie-le cubulete de circa 2 cm, iar conopida desfa-o in buchetele.

Pune in oala in care ai pus puiul, uleiul si apoi in ulei pune legumele. Presara legumele cu sare si piper, dupa gust si pune oala la cuptor, pentru 60 de minute, la foc potrivit, prima jum`tate de ora, apoi redu focul la mic.

Cand puiul este frumos rumenit, scoate-l din oala scoate sticla si verdeata din el, apoi tran[aza-l in 4 portii.

Scoate si legumele, folosind o spumiera si scurgele bine de ulei.
Serveste bucatile de pui cu garnitura de legume.

Pofta buna!

Reteta Pui ca la Bitina a fost propusa de dansheff pe forum culinar.ro

Alte retete de pui gasiti aici:

Pui cu ananas,

Piept de pui umplut cu rizotto ,

Papricas de pui cu smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura pufoasa cu branza
3
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Desert cornete cu crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert cornete cu crema de vanilie

Am văzut în preajma Crăciunului aceste rulouri umplute cu cremă de vanilie! Și gândul m-a dus tocmai laaaaaa:...

Desert cornete cu crema de vanilie
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori