Pui ca la Bitina

Curata puiul de tulei, parleste-l la flacara aragazului, pe toate partile si spala-l cu apa rece. Sterge-l cu un servet de bucatarie, apoi unge-l pes

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui (circa 1
  • 5kg.)
  • 1 telina medie
  • 2 cepe potrivite
  • 4 cartofi
  • 1 conopida medie
  • 2 linguri untura
  • 1 leg. funze de menta
  • 1 leg patrunjel
  • 1 leg. tarhon
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 300ml ulei
  • 1 lingur` cimbru uscat si maruntit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curata puiul de tulei, parleste-l la flacara aragazului, pe toate partile si spala-l cu apa rece.

Sterge-l cu un servet de bucatarie, apoi unge-l peste tot, pe dinafara, cu un amestec facut din untura, cimbru, ghimbir, o lingurita de sare si o lingurita de piper.

Spala verdeata si, nescursa de apa, pune-o in interiorul puiului, apoi introdu tot in interiorul puiului, presand verdeata, o sticla, de 250ml de suc, umpluta cu apa.

Pune puiul astfel pregatit intr-o oala mai mare, pentru ca de jur imprejurul lui sa ramana un spatiu de circa 6-7 cm. Curata legumele, spala-le, si taie-le cubulete de circa 2 cm, iar conopida desfa-o in buchetele.

Pune in oala in care ai pus puiul, uleiul si apoi in ulei pune legumele. Presara legumele cu sare si piper, dupa gust si pune oala la cuptor, pentru 60 de minute, la foc potrivit, prima jum`tate de ora, apoi redu focul la mic.

Cand puiul este frumos rumenit, scoate-l din oala scoate sticla si verdeata din el, apoi tran[aza-l in 4 portii.

Scoate si legumele, folosind o spumiera si scurgele bine de ulei.
Serveste bucatile de pui cu garnitura de legume.

Pofta buna!

Reteta Pui ca la Bitina a fost propusa de dansheff pe forum culinar.ro

Alte retete de pui gasiti aici:

Pui cu ananas,

Piept de pui umplut cu rizotto ,

Papricas de pui cu smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Steluțe sărate a la Timea
Bucataras.RO

Steluțe sărate a la Timea

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...

Steluțe sărate a la Timea
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola