Se pune untul sau margarina la topit intr-o cratita, cand aproape s-a topit se adauga ceapa tocata marunt, se acopera cu un capac si se lasa la foc po
Se pune untul sau margarina la topit intr-o cratita, cand aproape s-a topit se adauga ceapa tocata marunt, se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit spre mic, acoperita cu un capac, pana se caleste putin. Pieptul de pui spalat cu apa rece se taie felii si se aseaza in cratita in asa fel incat sa acopere fundul acesteia, apoi se acopera cu capacul cratita in asa fel incat sa se inabuse la foc mediu. Cand se schimba culoarea carnii, se adauga berea - mai intai jumatate din cantitate, atat cat sa acopere carnea. Se lasa la fiert la foc mocnit. Dupa ce scade se adauga smantana, adaugandu-se treptat bere astfel incat sa se formeze un sos semi-legat. Se presara cateva frunze de menta uscata (ca pentru ceai), chimenul (maxim o lingurita rasa), vegeta si piperul. Dupa ce amestecul scade atat cat sa fie carnea aproape acoperita, se pune usturoiul taiat marunt si cafeaua. Se mai lasa pe foc maxim 1 min. Atentie !!! se mesteca numai cu lingura sau spatula de lemn.
Garnitura de piure de cartofi, sote de ciuperci etc.
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguri
Comentarii