Pui caffe

Se pune untul sau margarina la topit intr-o cratita, cand aproape s-a topit se adauga ceapa tocata marunt, se acopera cu un capac si se lasa la foc po

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g piept de pui dezosat
  • 200 g unt sau margarina
  • 500 ml bere blonda
  • 250 g smantana
  • 150 ml cafea tare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mijlocie
  • menta uscata
  • chimen
  • piper
  • vegeta

Mod de preparare

Se pune untul sau margarina la topit intr-o cratita, cand aproape s-a topit se adauga ceapa tocata marunt, se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit spre mic, acoperita cu un capac, pana se caleste putin. Pieptul de pui spalat cu apa rece se taie felii si se aseaza in cratita in asa fel incat sa acopere fundul acesteia, apoi se acopera cu capacul cratita in asa fel incat sa se inabuse la foc mediu. Cand se schimba culoarea carnii, se adauga berea - mai intai jumatate din cantitate, atat cat sa acopere carnea. Se lasa la fiert la foc mocnit. Dupa ce scade se adauga smantana, adaugandu-se treptat bere astfel incat sa se formeze un sos semi-legat. Se presara cateva frunze de menta uscata (ca pentru ceai), chimenul (maxim o lingurita rasa), vegeta si piperul. Dupa ce amestecul scade atat cat sa fie carnea aproape acoperita, se pune usturoiul taiat marunt si cafeaua. Se mai lasa pe foc maxim 1 min. Atentie !!! se mesteca numai cu lingura sau spatula de lemn.
Garnitura de piure de cartofi, sote de ciuperci etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco
Bucataras.RO

Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco

Imi place tare mult aceasta denumire si m-am gandit sa o fac in felul meu. Sper sa va placa placinta mea.

Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia