Pui chinezesc cu orez salbatic

Ceapa se caleste in ulei de porumb sau in lipsa ulei de masline folosit la intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand usturoiul, carnea, morcovul

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Pui chinezesc cu orez salbatic

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 persoane
  • 400 gr piept de pui taiat fasii de grosimea unui deget
  • 1 cana nu foarte mare de orez cu bob lung (salbatic)
  • 3 ardei grasi: galben
  • rosu si verde taiat julien
  • 2 cepe potrivite tocate marunt
  • 2 morcovi potriviti taiati rondele sau dati prin razatoare (eu i-am dat prin razatoare si am oprit cateva felii pentru aspect)
  • sos de soia
  • seminte de susan
  • 1 vf lingurita ghimbir ras
  • cativa catei usturoi

Mod de preparare

Ceapa se caleste in ulei de porumb sau in lipsa ulei de masline folosit la intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand usturoiul, carnea, morcovul, ardeiul si dupa fiecare leguma adaugata se caleste un pic atat cat sa ramana legumele " al dente”. Se adauga ghimbir, curry, sos de soia si se mai caleste 1 minut. Se masoara orezul cu o cana. Eu de obicei fierb 1 canuta de orez pentru 2 persoane. Se pun doua cantitati de apa la o cantitatea de orez (1 cana de orez-2 cani de apa). Se pun cele doua cani de apa pe foc si in momentul fierberii se adauga cana de orez (orez care a fost spalat), 1 vf cutit de curry si putina sare. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminium pe care o strangem etans pe marginea oalei si acoperim cu capac. Aceasta modalitate o folosesc pentru a-mi ramane orezul al dente si fiert bob cu bob, nelegat ca la pilaf. Se lasa asa doar 15 min dupa ceas iar apoi se inchide focul si se ia capacul. Mai lasam doar cu folia si fara capac inca 10 minute. Se ia dupa 10 minute si folia (atentie la aburi).Se aseaza orezul pe farfurie si deasupra lui se pune compozitia de pui cu legume.


Se serveste cu sos de soia si susan.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa