Pui cu boia

Daca puiul e mai mic taie-l in patru, daca e mai mare taie-l in opt bucati, spala bine bucatile de carne si lasa-le la scurs. Prajeste ceapa rosie to

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 4-6 persoane: 1/5 kg carne pui
  • 2 cepe medii
  • 2 ardei medii
  • 1 rosie mica
  • 200 ml smantana
  • 100 ml crema
  • 80 g untura
  • 10 g boia dulce
  • 1 lingura faina
  • sare

Mod de preparare

Daca puiul e mai mic taie-l in patru, daca e mai mare taie-l in opt bucati, spala bine bucatile de carne si lasa-le la scurs. Prajeste ceapa rosie tocata marunt in untura incinsa, dupa care adauga boia dulce, amesteca repede si toarna ½ l de apa. Dupa ce a fiert 1-2 minute, adauga bucatile de pui, sareaza si inabuse carnea fara capac, amestecand din cand in cand. Cand s-a albit exteriorul carnii adauga un ardei taiat si inabuse in continuare sub capac. Intoarce puiul din cand in cand (sa se inabuse uniform) si cand se evapora zeama, adauga cate un pic de apa. Cand puiul e aproape fraged, prepara rantas din smantana si putina faina, pune peste pui, dupa care adauga crema si fierbe pana e gata.
Alte retete cu pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori