Puiul copt cu dovleac si cartofi este o mancare de toamna consistenta si aromata, ce poate fi pregatita atat pentru cina cat si pentru pranz. Dovleacul dulce se potriveste perfect cu cartofii si cu carnea de pui condimentata.
Pentru aceasta reteta de mancare puteti folosi orice fel de carne, nu doar pui. Incingem putin ulei de masline intr-o tigaie ce poate fi apoi pusa la cuptor. Adaugam ceapa tocata si o calim pana se inmoaie. Adaugam carnea de pui pe care am condimentat-o cu sare si piper, mai adaugam putin ulei daca e cazul. Adaugam putina apa, otetul, patrunjelul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust. Prajim putin pana scade apa.
Adaugam dovleacul taiat pe lung si cartofii taiati sferturi si cateva ramuri de rozmarin daca doriti. Acoperim vasul cu un capac si dam la cuptor pentru 30 de minute. Apoi scoatem capacul si mai lasam 10 minute.
Puiul cu dovleac si cartofi se serveste cald.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii