Pui cu lapte si lamaie

Se taie puiul in bucati si se prajeste circa 3-4 minute intr-o tigaie cu ulei de masline impreuna cu cei 4 catei de usturoi( cu coaja,dar spalati), st

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pui
  • 1 lamaie
  • 500 ml lapte
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • rozmarin
  • 2 foi dafin

Mod de preparare

Se taie puiul in bucati si se prajeste circa 3-4 minute intr-o tigaie cu ulei de masline impreuna cu cei 4 catei de usturoi( cu coaja,dar spalati), striviti un pic cu lama unui cutit,apoi rozmarinul si foile de dafin. Lamaia se decojeste ca un mar si se pune peste pui. Se adauga sarea si piperul si putin suc din lamaie. Se ia o tava ´mai adanca sau o forma de cozonac ,depinde cat de mare puiul si se pune toata compozitia din tigaie dupa care se adauga laptele si se introduce la cuptor circa 30 min pana puiul devine auriu si laptele se transforma in putina branza si lasa loc sosului rezultat in combinatie cu uleiul. Combinatia de lapte si lamaie face ca puiul sa fie foarte fraged si sa se desprinda foarte usor de pe oase.
Este foarte gustos si se serveste cu garnitura de cartofi .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci