Pui cu masline (dajaj bi zaitoun)

Incindem uleiul intr-o tigaie si prajim puiul putin pana se rumeneste. Il scoatem si il punem intr-o tava pentru cuptor, apoi in tigaia in care am pr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pui cu masline (dajaj bi zaitoun)

Ingrediente

  • 5 linguri ulei
  • un pui taiat in 8 bucati
  • o ceapa mare
  • 3 catei usturoi
  • un ardei gras verde
  • o cutie rosii taiate bucatele
  • o rosie proaspata taiata bucatele
  • masline kalamata
  • sare
  • piper
  • sofran
  • 2 foi de dafin
  • 1
  • 2 lingurita de ghimbir

Mod de preparare

Incindem uleiul intr-o tigaie si prajim puiul putin pana se rumeneste.

Il scoatem si il punem intr-o tava pentru cuptor, apoi in tigaia in care am prajit puiul adaugam ceapa si usturoiul. Le calim putin, adugam ardeiul si rosiile, plus condimentele.

Fierbem totul in cateva clocote si apoi turnam peste pui, acoperim tava cu folie si dam la cuptor la foc potrivit pentru 40 de minute.

Apoi ridicam folia sau capacul si adaugam maslinele fierte in apa timp de 2 minute.

Mai tinem la cuptor 15 minute pana totul se rumenste frumos.

Decoram cu marar sau patrunjel.

Se poate servi cu orez alb.

Pofta buna!

Reteta Pui cu masline (dajaj bi zaitoun) a fost propusa de sarah_nc pe forum culinar.ro

Alte retete gasiti aici:

Salona cu carne de vita,

Pastitio, mancare greceasca ,

Mancare greceasca de conopida

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori