Pui cu mazare verde

Puiul curatat e spalat in mai multe ape si e taiat in bucati potrivite si anume, puii tineri sunt taiati in 4 bucati, iar cei mai mari in 6 sau 8 buca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pui
  • unt
  • putina faina
  • 2 linguri zeama de carne
  • mazare boabe
  • o lingurita sare
  • marar verde

Mod de preparare

Puiul curatat e spalat in mai multe ape si e taiat in bucati potrivite si anume, puii tineri sunt taiati in 4 bucati, iar cei mai mari in 6 sau 8 bucati. Se infierbanta o lingura de unt in care se pun sa traga bucatile de pui bine scurse de apa. Nu trebuie rumenite, ci frumos ingalbenite pe toate partile. Se adauga un praf de faina si cand si aceasta e putin ingalbenita, se pun 2 linguri de apa sau zeama in care s-au fiert labele si capetele de pui. Se pune apoi mazarea boabe. Se lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit. Cand mazarea e pe jumatate fiarta, se pune sare si putin zahar, anume o lingurita la 1/2 Kg. de mazare boabe. Daca intre timp mancarea scade prea tare, se mai adauga cate o lingura de zeama de carne. Cand e aproape gata, se pune o lingura de marar verde tocat fin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori