Pentru aceasta reteta aveti nevoie de un pui, mere, rozmarin, sare, piper, boia, unt, usturoi, miere si zeama de lamaie.
Puiul cu mere si rozmarin este delicios. Pentru aceasta reteta de pui la cuptor se amesteca condimentele intr-un bol, impreuna cu untul moale. Se adauga si usturoiul pisat. Merele se curata, se taie felii potrivite si se stropesc cu miere si zeama de lamaie, apoi se lasa intr-pui la cuptorun alt bol, acoperite cu o folie de plastic. Puiul spalat, se unge cu crema de unt condimentata, atat in interios cat si in exterior. Se lasa o ora in frigider, apoi se pune intr-o tava si se baga in cuptor, la 220 grade, acoperit cu o folie de aluminiu. Cu 30 de minute inainte de a fi gata, se adauga merele, se stropeste cu sosul din tava si se ia folia. Se lasa la rumenit si se presara cu rozmarin la sfarsit.
Puiul cu mere si rozmarin se serveste cald, cu garnitura de mere.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii