Pentru aceasta reteta aveti nevoie de un pui, mere, rozmarin, sare, piper, boia, unt, usturoi, miere si zeama de lamaie.
Puiul cu mere si rozmarin este delicios. Pentru aceasta reteta de pui la cuptor se amesteca condimentele intr-un bol, impreuna cu untul moale. Se adauga si usturoiul pisat. Merele se curata, se taie felii potrivite si se stropesc cu miere si zeama de lamaie, apoi se lasa intr-pui la cuptorun alt bol, acoperite cu o folie de plastic. Puiul spalat, se unge cu crema de unt condimentata, atat in interios cat si in exterior. Se lasa o ora in frigider, apoi se pune intr-o tava si se baga in cuptor, la 220 grade, acoperit cu o folie de aluminiu. Cu 30 de minute inainte de a fi gata, se adauga merele, se stropeste cu sosul din tava si se ia folia. Se lasa la rumenit si se presara cu rozmarin la sfarsit.
Puiul cu mere si rozmarin se serveste cald, cu garnitura de mere.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii