Pui cu rozmarin si masline

Pui cu rozmarin si masline este o reteta culinara simpla si gustoasa. Pentru aceasta reteta puteti folosi piept de pui dezosat sau pulpe.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui cu rozmarin si masline

Ingrediente

  • - piept de pui/pulpe de pui
  • 1 ceapa mare
  • ardei gras (unul rosu si unul verde)
  • 3 rosii mari
  • 250 ml pasta rosii/bulion
  • 50 ml vin rosu
  • 100-150 gr masline verzi/negre
  • 1 lingurita rozmarin
  • ulei masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Condimentam pieptul de pui (pulpele) cu sare si piper si le sotam pana se rumenesc pe ambele parti in putin ulei de masline incins. Scoatem bucatile de carne, presaram rozmarin si le pastram la cald. In acelasi ulei calim ceapa tocata si ardeii taiati cubulete mici pana se inmoaie, apoi adaugam vinul, rosiile decojite si taiate cubulete iar la final pasta de rosii (bulionul). Condimentam cu sare si piper si lasam sosul pe foc mediu cam 15 minute. Punem pieptul (pulpele) de pui intr-un vas termorezistent cu capac, peste turnam sosul si dam la cuptorul preincalzit circa 45 minute. Scoatem cu vreo 10 minute inainte, adaugam maslinele si rozmarinul si punem vasul inapoi in cuptor dar de data aceasta fara capac.
Pofta Buna!


Pui cu rozmarin si masline se serveste cald.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci