Pui cu sos alb si ciuperci

Se spala pulpele sau pieptul de pui si se sterge cu un prosop de bucatarie. Ardeiul se taie bucati mai mari si ciupercile felii subtiri. Pulpele se fi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Pui cu sos alb si ciuperci

Ingrediente

  • 6 pulpe superioare de pui sau 1 piept de pui
  • 8 ciuperci mai mari
  • 1 ardei gras verde
  • 200 ml smantana
  • 300 ml apa
  • 4 catei de usturoi
  • Piper alb

Mod de preparare

Se spala pulpele sau pieptul de pui si se sterge cu un prosop de bucatarie. Ardeiul se taie bucati mai mari si ciupercile felii subtiri. Pulpele se fierb in apa si se scot. Separat calesti ardeiul in putin ulei de masline dupa care adaugi ciupercile si mai calesti. Apa in care a fiert puiul se lasa pe foc sa mai scada. Se adauga smantana si putin piper. Se misca tigaia pentru a se mesteca sosul. Se lasa putin sa se ingroase. Se pun in sos ardeiul si ciupercile si se mai fierb cateva minute. Se pun si pulpele impreuna cu usturoiul zdrobit cu lama cutitului. Se mai fierb impreuna putin.


Se serveste cu garnitura de orez aromat cu putin curry.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide