Pui cu sos de vin alb si usturoi ca la Buzau

Pentru pui cu sos de vin alb si usturoi ca la Buzau se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g de unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pui potriviti
  • 150 g de unt
  • 4 rosii mari
  • o capatina de usturoi
  • sare
  • piper
  • ½ l de vin alb

Mod de preparare

Pentru pui cu sos de vin alb si usturoi ca la Buzau se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g de unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cand acestea s-au aurit pe toate partile, se pune usturoiul nepisat. Se lasa focul mai mic, se pune 1 pahar de apa, se potriveste de sare si piper, apoi vasul se acopera. Dupa 25 de minute de fierbere, se pun vinul alb, rosiile, curatate de pielite, si se mai fierbe inca 10-15 minute. In continuare, bucatile de carne se scot pe un platou cald, se ia vasul de pe foc si se pune restul de unt, batind bine cu telul. Trecut prin strecuratoare, sosul este turnat peste carne si preparatul poate fi servit.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc