Pui cu sos de vin si gogosari murati la cuptor

Intr-o punga de plastic se pune faina + sare + piper si se amesteca bine. Se pun pe rind feliile de pui si se scutura punga inchisa, se scoate carnea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 6 portii) ECHIVALENT 1 cupa = aproximativ 250 g
  • 6 jumatati de piept de pui (far os sau piele)
  • batut ca pentru snitele
  • faina pentru a trece carnea prin ea
  • sare
  • piper
  • aproximativ 1/2 l supa de pui (15 oz chicken broth)
  • 1 sticluta de pickled cherry peppers (sau gogosari murati) fara seminte si taiati in bucaturi (taiati sa fie cam 1 cupa)
  • putin vin (cam 1/4 cupa)

Mod de preparare

Intr-o punga de plastic se pune faina + sare + piper si se amesteca bine. Se pun pe rind feliile de pui si se scutura punga inchisa, se scoate carnea si se scutura de excesul de faina. Intre timp se incinge ulei intr-o cratita (dar nu cu teflon, pentru ca microbucatile ce se aduna pe fundul cratitei se vor folosi mai tirziu). Se rumeneste putin carnea pe ambele parti (dar atentie sa nu se arda). Pe cum se termina carnea, se aseaza pe un platou cald si se pastreaza caldute. Cind toata carnea s-a terminat, se aseaza in tava intr-un singur strat. Peste ele si intre ele se pun bucatile de muraturi, iar deasupra se toarna un sos facut in cratita unde s-a fript carnea in felul urmator. In cratita fierbinte inca, se toarna putin vin si cu o lingura de lemn se desprinde de fundul tigaii fiecare bucatica ce s-a prins (acolo s-a adunat multa aroma din pui) si cind incepe sa scada se toarna in tava peste pui cu putina supa, sa acopere aproape carnea. Se coace la foc potrivit inca 20 minute sau pina carnea este ("fork tender") frageda si furculita intra usor in ea.
Se serveste cu sosul in care a fost gatit. Cartofi piure merg grozav cu aceasta mincare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura Raffaello
2
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Prajitura in foi cu miere si nuca
3
Prajituri

Prajitura in foi cu miere si nuca

Aceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...

Prajitura in foi cu miere si nuca
Branzoaice
4
Aluaturi

Branzoaice

Branzoaicele sarate sunt o gustare delicioasa, se prepara usor, si ti se topesc pur si simplu in gura. Se pot umple cu branza...

Branzoaice
Tocana de fasole pastai
5
Mancaruri cu legume

Tocana de fasole pastai

Este o reteta dietetica si una dintre cele mai apreciate de familia mea, este gustoasa si sanatoasa! Retete dietetice

Tocana de fasole pastai
Parteneri
Desert cozonac Coronita cu zmeura
Bucataras.RO

Desert cozonac Coronita cu zmeura

Un cozonac pufos si delicios! "Bunatati pentru Craciun"

Desert cozonac Coronita cu zmeura
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui