Pui cu sos de vin si gogosari murati la cuptor

Intr-o punga de plastic se pune faina + sare + piper si se amesteca bine. Se pun pe rind feliile de pui si se scutura punga inchisa, se scoate carnea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 6 portii) ECHIVALENT 1 cupa = aproximativ 250 g
  • 6 jumatati de piept de pui (far os sau piele)
  • batut ca pentru snitele
  • faina pentru a trece carnea prin ea
  • sare
  • piper
  • aproximativ 1/2 l supa de pui (15 oz chicken broth)
  • 1 sticluta de pickled cherry peppers (sau gogosari murati) fara seminte si taiati in bucaturi (taiati sa fie cam 1 cupa)
  • putin vin (cam 1/4 cupa)

Mod de preparare

Intr-o punga de plastic se pune faina + sare + piper si se amesteca bine. Se pun pe rind feliile de pui si se scutura punga inchisa, se scoate carnea si se scutura de excesul de faina. Intre timp se incinge ulei intr-o cratita (dar nu cu teflon, pentru ca microbucatile ce se aduna pe fundul cratitei se vor folosi mai tirziu). Se rumeneste putin carnea pe ambele parti (dar atentie sa nu se arda). Pe cum se termina carnea, se aseaza pe un platou cald si se pastreaza caldute. Cind toata carnea s-a terminat, se aseaza in tava intr-un singur strat. Peste ele si intre ele se pun bucatile de muraturi, iar deasupra se toarna un sos facut in cratita unde s-a fript carnea in felul urmator. In cratita fierbinte inca, se toarna putin vin si cu o lingura de lemn se desprinde de fundul tigaii fiecare bucatica ce s-a prins (acolo s-a adunat multa aroma din pui) si cind incepe sa scada se toarna in tava peste pui cu putina supa, sa acopere aproape carnea. Se coace la foc potrivit inca 20 minute sau pina carnea este ("fork tender") frageda si furculita intra usor in ea.
Se serveste cu sosul in care a fost gatit. Cartofi piure merg grozav cu aceasta mincare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
4
Romania

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Ardei iuti la otet
5
Romania

Ardei iuti la otet

Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!

Ardei iuti la otet