Pui cu spanac

Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se taie bucati si se caleste in ulei incins pana cand se a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 kg spanac
  • 1 lingura de unt
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 1 lingura de bulion
  • 1 jumatate de lamaie
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita de faina

Mod de preparare

Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se taie bucati si se caleste in ulei incins pana cand se aureste usor. Se scot bucatile de carne pe o farfurie si se lasa pana cand se pregateste spanacul. Spanacul se curata si se spala in mai multe ape dupa care se pune in apa care clocoteste si se lasa zece minute. Se scoate, se scurge si se taie marunt cu lama unui cutit ascutit. Se pune intr-o oala emailata, cu o lingura de unt, si se lasa sa scada bine. In uleiul ramas de la prajirea puiului se caleste ceapa tocata marunt, care se stinge cu o lingura de bulion si se ingroasa cu o lingurita de faina pe foc mic. In sosul obtinut, se adauga spanacul care se fierbe impreuna cu carnea si maruntaiele pregatite ca si carnea. Mancarea se sareaza dupa gust si se acreste cu felii de lamaie taiate subtire.
Mancarea se serveste calda si bine scazuta.

Alte retete culinare:

Piure de spanac

Spanac cu orez

Spanac cu carne de miel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
3
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere
Bucataras.RO

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Somonul la cuptor este una din mancarurile noastre favorite. Alaturi de sos de lamaie cu capere e o delicatesa; cand am avut...

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!