Pui cu usturoi si mamaliga

Spalam puiul, il taiem bucati, il frecam cu sare si piper. Folosim doar carnea de pe pui, oasele le vom folosi la altceva. Prajim bucatile de pui in

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui de marime medie
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 dl smantana
  • ulei
  • 1 lingura faina
  • 100 ml vin alb sec
  • delicat
  • sare
  • piper macinat dupa gust

Mod de preparare

Spalam puiul, il taiem bucati, il frecam cu sare si piper. Folosim doar carnea de pe pui, oasele le vom folosi la altceva.

Prajim bucatile de pui in ulei pana devin aurii. Le scoatem intr-un vas si le tinem la cald. Adaugam la uleiul ramas usturoiul pisat si faina amestecata cu smantana. Trebuie sa lucram repede pentru ca usturoiul sa nu se prajeasca si sa dea un gust amar sosului.

Presaram cu sare, piper, delicat, turnam vinul alb si fierbem sosul.

Luam de pe foc si lasam sa stea 15 minute pentru ca aromele sa se amestece.
Servim cu mamaliga.

Va recomandam si alte retete culinare:

Mancare de mazare cu carne

Pasta de casa de urzici

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc