Preincalziti cuptorul si o tava pentru copt de marime adecvata, la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Fierbeti cartofii in apa cu sare pana cand sunt
Preincalziti cuptorul si o tava pentru copt de marime adecvata, la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Fierbeti cartofii in apa cu sare pana cand sunt aproape facuti. Scurgeti-i si lasati-i la racit, apoi puneti-i intr-un castron. indepartati grasimea din carcasa fiecarui pui, daca e cazul. Spalati apoi puii si zvantati carnea cu ajutorul unui servet de hartie. Asezonati cartofii cu sare si piper negru proaspat macinat, presarati peste ei verdeturile rupte in bucati si turnati suficient ulei de masline cat sa-i acopere cu un strat subtire, apoi amestecati. Impanati puii cu jumatate din cantitatea de cartofi astfel pregatiti. Puneti puii in tava incinsa, adaugand usturoiul si restul cartofilor, si introduceti totul in cuptorul preincalzit, lasand sa se coaca timp de 30 de minute. Dupa acest interval, pielita trebuie sa fie rumena si crocanta. Acum, asezati la intamplare feliile de bacon peste carcasele puilor. Mai coaceti inca 15 minute.
Scoateti puii din cuptor. Luati-i din tava si lasati-i sa se raceasca 5 minute, vreme in care preparati putin sos. In mod normal, eu scot din tava cat mai multa grasime inainte de a o aseza pe flacara, la foc mic. Turnati in vas un pahar de vin alb. In continuare, fierbeti compozitia, razuind si introducand in sos resturile gustoase de pe marginea tavii. Lasati sosul sa fiarba cateva minute. Nu veti obtine o compozitie groasa, consistenta, ci doar una subtire si gustoasa. (In acest moment, daca doriti, puteti adauga si putina smantana in sos, deoarece se potriveste foarte bine)
Garnisiti cu verdeturi (de exemplu, frunze de spanac sau cardon, gatite la abur) si serviti cu cartofii scosi dinauntrul puilor.
Alte retete recomandate:
Tocanita de carne de vita cu cartofi
Pulpe de pui la cuptor
Pastrama de oaie
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaPregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....
Prajitura cu pruneAzi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...
Ratatouille cu puiPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii