Preincalziti cuptorul si o tava pentru copt de marime adecvata, la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Fierbeti cartofii in apa cu sare pana cand sunt
Preincalziti cuptorul si o tava pentru copt de marime adecvata, la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Fierbeti cartofii in apa cu sare pana cand sunt aproape facuti. Scurgeti-i si lasati-i la racit, apoi puneti-i intr-un castron. indepartati grasimea din carcasa fiecarui pui, daca e cazul. Spalati apoi puii si zvantati carnea cu ajutorul unui servet de hartie. Asezonati cartofii cu sare si piper negru proaspat macinat, presarati peste ei verdeturile rupte in bucati si turnati suficient ulei de masline cat sa-i acopere cu un strat subtire, apoi amestecati. Impanati puii cu jumatate din cantitatea de cartofi astfel pregatiti. Puneti puii in tava incinsa, adaugand usturoiul si restul cartofilor, si introduceti totul in cuptorul preincalzit, lasand sa se coaca timp de 30 de minute. Dupa acest interval, pielita trebuie sa fie rumena si crocanta. Acum, asezati la intamplare feliile de bacon peste carcasele puilor. Mai coaceti inca 15 minute.
Scoateti puii din cuptor. Luati-i din tava si lasati-i sa se raceasca 5 minute, vreme in care preparati putin sos. In mod normal, eu scot din tava cat mai multa grasime inainte de a o aseza pe flacara, la foc mic. Turnati in vas un pahar de vin alb. In continuare, fierbeti compozitia, razuind si introducand in sos resturile gustoase de pe marginea tavii. Lasati sosul sa fiarba cateva minute. Nu veti obtine o compozitie groasa, consistenta, ci doar una subtire si gustoasa. (In acest moment, daca doriti, puteti adauga si putina smantana in sos, deoarece se potriveste foarte bine)
Garnisiti cu verdeturi (de exemplu, frunze de spanac sau cardon, gatite la abur) si serviti cu cartofii scosi dinauntrul puilor.
Alte retete recomandate:
Tocanita de carne de vita cu cartofi
Pulpe de pui la cuptor
Pastrama de oaie
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseAceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!
Ciorba de porc cu legumeÎn urmă cu câteva zile, din câteva ingrediente am preparat rapid un desert aspectuos și foarte gustos....
Desert gofre cu ciocolata si inghetata de vanilieIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii