Dupa modelul retetei Pui in crusta de sare de pot face multe altele. Spre exemplu daca vreti sa gatiti peste, aceasta metoda de coacere da rezultate
Dupa modelul retetei Pui in crusta de sare de pot face multe altele. Spre exemplu daca vreti sa gatiti peste, aceasta metoda de coacere da rezultate foarte bune. Pentru inceput, intr-un bol se amesteca diferite ierburi aromatice daca se poate proaspete (eu o parte nu am avut si am folosit acelasi ingredient dar uscat): cimbru, busuioc, patrunjel, dafin, coaja de lamaie, maruntite, zdrobite si se adauga 3-4 linguri de ulei. Cu acest amestec se unge un pui mare de 1,5 sau 2 kg. Separat se amesteca 1,5 kg sare grunjoasa cu 2 linguri de anason si 4-5 albusuri (sau 2-3 oua) pana cand se formeaza o compozitie care poate fi modelata si grauntele stau lipite unele de altele. Pe o tava eu am pus hartie de copt, si pe hartie am asezat un strat cam de un cm de sare. Apoi am asezat puiul si usor cu ajutorul unei furculite am imbracat puiul cu amestecul de sare. In colturile tavii se pun cativa cartofi intepati si frecati cu sare. Tava se pune in cuptor pentru doua ore la 200gr.
Cand e gata, crusta de sare se sparge cu atentie cu varful unui cutit, si apoi se indeparteaza bucata cu bucata cum se rupe, resturile de sare eu le-am indepartat cu o pensula. Cartofii se curata de coaja, si se taie felii, si se aseaza langa pui alaturi de o lingura de hrean amestecat cu o lingura de smantana sau cu gogosari murati. Reteta pui in crusta de sare a fost propus de Ardnax pe forumul culinar.ro. Alte retete recomandate:
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Comentarii