Dupa modelul retetei Pui in crusta de sare de pot face multe altele. Spre exemplu daca vreti sa gatiti peste, aceasta metoda de coacere da rezultate
Dupa modelul retetei Pui in crusta de sare de pot face multe altele. Spre exemplu daca vreti sa gatiti peste, aceasta metoda de coacere da rezultate foarte bune. Pentru inceput, intr-un bol se amesteca diferite ierburi aromatice daca se poate proaspete (eu o parte nu am avut si am folosit acelasi ingredient dar uscat): cimbru, busuioc, patrunjel, dafin, coaja de lamaie, maruntite, zdrobite si se adauga 3-4 linguri de ulei. Cu acest amestec se unge un pui mare de 1,5 sau 2 kg. Separat se amesteca 1,5 kg sare grunjoasa cu 2 linguri de anason si 4-5 albusuri (sau 2-3 oua) pana cand se formeaza o compozitie care poate fi modelata si grauntele stau lipite unele de altele. Pe o tava eu am pus hartie de copt, si pe hartie am asezat un strat cam de un cm de sare. Apoi am asezat puiul si usor cu ajutorul unei furculite am imbracat puiul cu amestecul de sare. In colturile tavii se pun cativa cartofi intepati si frecati cu sare. Tava se pune in cuptor pentru doua ore la 200gr.
Cand e gata, crusta de sare se sparge cu atentie cu varful unui cutit, si apoi se indeparteaza bucata cu bucata cum se rupe, resturile de sare eu le-am indepartat cu o pensula. Cartofii se curata de coaja, si se taie felii, si se aseaza langa pui alaturi de o lingura de hrean amestecat cu o lingura de smantana sau cu gogosari murati. Reteta pui in crusta de sare a fost propus de Ardnax pe forumul culinar.ro. Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii