Pui invelit in sare cu fenicul, cimbru si lamaie

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Puneti toata sarea intr-un castron, impreuna cu semintele de fenicul, ouale, sucul de lam

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg sare grunjoasa
  • 8 linguri cu varf seminte de fenicul
  • zdrobite
  • 2 oua
  • batute
  • 2 lamai
  • taiate in jumatate
  • 1 lingura de piper boabe
  • 1 legatura de cimbru proaspat
  • ulei de masline
  • 1 pui de 2 kg (carne organica)
  • 1 legatura de patrunjel
  • rupt in bucati
  • 8 catei de usturoi zdrobiti in coaja

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Puneti toata sarea intr-un castron, impreuna cu semintele de fenicul, ouale, sucul de lamaie (pastrati coaja), piperul boabe si 1 pahar cu apa, apoi amestecati. Zdrobiti cimbrul intr-un mojar si turnati peste el vreo 2 linguri mari de ulei de masline. Amestecati bine compozitia si frecati puiul peste tot cu acest ulei aromat, iar la sfarsit introduceti in interiorul puiului ceea ce mai ramane, adaugand patrunjelul, usturoiul si jumatatile de lamai stoarse. Esential este sa indesati bine amestecul in cavitatea puiului, astfel incat sa nu patrunda sare inauntru.

Luati 4 bucati lungi de folie de aluminiu si prindeti-le una de cealalta, astfel incat sa faceti o foaie lunga de aproximativ 1 m. Asterneti pe folie o treime din amestecul cu sare, intr-un strat gros de circa 2 cm. Puneti puiul deasupra, apoi presarati in jurul acestuia si restul de sare. Sarea ar trebui sa se lipeasca de pui — dar asigurati-va ca pielea acestuia nu e sfasiata. Cu grija, ridicati marginile foliei de aluminiu si prindeti-le strans deasupra puiului. Puteti detasa folia ramasa in plus, pentru ca acesta are doar rolul de a tine sarea pana se intareste.

Puneti puiul in cuptorul preincalzit si coaceti-l 2 ore, apoi scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca vreo 15 minute.
Aduceti-I la masa impreuna cu una sau doua salate gustoase, niste paine si o sticla de vin alb. Rupeti folia si crapati crusta de sare. Aceasta se va desprinde relativ usor si va scoate la iveala puiul, care miroase fantastic. Indepartati pielea si rupeti carnea de pe pulpe si piept — are un gust cu adevarat grozav. Si merge de minune cu o garnitura din hrean sau cu o maioneza cu busuioc, facuta in casa.

Alte retete recomandate:

Friptura de vita la cuptor

Vinete coapte

Tocanita taraneasca cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Musuroi de cartita cu zmeura
2
Prajituri

Musuroi de cartita cu zmeura

Musuroi de cartita cu zmeura este o prajitura delicioasa cu crema si fructe. O reteta de prajitura de casa perfecta pentru...

Musuroi de cartita cu zmeura
Tort de ciocolata
3
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
5
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca
Bucataras.RO

Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca

Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia